Forum Poznania

SŁUŻBA OCHRONY PKP POBIŁA CZŁOWIEKA!!!

Praca, zakupy, szkoła, uczelnia, mieszkanie. Ciekawe wydarzenia codzienne z Poznania.

SŁUŻBA OCHRONY PKP POBIŁA CZŁOWIEKA!!!

Nowy postprzez injection is ince » Sobota, 12 marca 2011, 13:41

Witam!
Wracając do domu z czwartku na piątek, byłem na Dworcu Głównym w KFC zauważyłem, że pan z ochrony zaczepił człowieka, który siedział w poczekalni. Wydało mi się to dziwne... ten człowiek nic nie zrobił jednak został wyproszony z poczekalni, wyszedł ochrona za nim ja za nimi. Stoję sobie na korytarzu nieznany człowiek wyszedł w kierunku peronu 4 ochrona zatrzymała sie na korytarzu przy schodach było ich 4 Panowie z uśmiechami na twarzy rozmawiali, po chwili ruszyli za tym człowiekiem ja za nimi wygonili go z peronu 4 w kierunku dworca zachodniego tam pod przejściem bez ostrzeżenia bez żadnego powodu zaatakowali bezbronnego człowieka pałkami nie zastanawiając sie chwycilem za tel. i zrobiłem zdjęcie. Zaczynam krzyczeć żeby go zostawili, wystraszyli sie ponieważ myśleli że są sami! Poszkodowany uciekł schodami w górę w kierunku zachodniego Panowie z ochrony skierowli sie w moim kierunku jednak kiedy zauważyli ze mam w ręku aparat i robie zdjęcia 3 z nich uciekło na zachodni jeden z nich ten, który jak myśle był prowodyrem tego zajścia ruszył w moim kierunku i usiłował odebrać mi tel. nie powiodło sie to jednak. Wybiegłem krzycząc na peron 4 wykreciłem 112 i zgłaszam przestępstwo pani z centrali przyjmuje zgłoszenie i każe czekać na radiowóz. Myślałem, że to już koniec, że policja zatrzyma tych pseudo ochroniarzy i zaprowadzi sprawiedliwość!Niestety po przybyciu funkcjonariuszy o dziwo w asyście ochrony kolei nasza rozmowa nie układała się jak zgłoszenie przestępstwa zostałem potraktowany jak powietrze stwierdziłem, że to nie ma sensu i dzwonię jeszcze raz...I co? I NIC! Więc idę do góry na komisariat tam oficer dyżurny udaje że mnie nie widzi stoję przy okienku a on nic patrze na ścianie jest dzwonek więc dzwonię Pan wstaje otwiera okienko od razu się przedstawiam i mówię o co chodzi on z uśmiechem na twarzy pyta -CO? to powtarzam jeszcze raz, że pobili człowieka on mi każe spierdalać!!!prosze żeby sie przedstawił on niewyraźnie powiedział jakiś numer po czym zatrzasnął okienko. Ruszyłem dalej ponieważ uznałem że nie pozwolę sobie na takie traktowanie jestem obywatelem Rzeczpospolitej polskiej i muszę coś z tym zrobić!!!Udałem sie do WC na dworcu aby opowiedzieć Panią tam pracującym o tym co sie stało. Chciałem aby jak najwięcej osób o tym wiedziało. Poszedłem na postój TAXI i pojechałem do komendy Wojewódzkiej. Tam cała rozmowa z początku nie przebiegała źle Pani która mnie przyjęła wysłuchała co mam do powiedzenia po czym przyszedł następny policjant i się zaczęło owijanie w bawełnę... Pada pytanie czy jest pan pijany??? Wypiłem dwa piwa o godzinie 21.00 wiec o dziwo panowie zajmują się ustaleniem czy mam jechać na IZBĘ WYTRZEŹWIEŃ alkomat 0,6 śmiech na sali POLICJA stwierdza, że mam wyjść albo pojadę na izbe nie poddaję sie tłumacze Policjantom że został pobity człowiek, który nic nie zrobił. Po chwili Policjant w cywilu w czerwonej koszulce stwierdza że "ZA CHILE CI PRZYPIERDOLE JAK SIE NIE ZAMKNIESZ..." To był gwóźdz do trumny. Pierwszy raz w życiu idę na POLICJE a tam traktują mnie jak przedmiot nie jak człowieka .Wychodzę idę do taryfy mówię jedziemy dalej na Wilde na Chłapowskiego... Tam już lepiej nikt mnie nie wyzywa jednak jak przypuszczam nie było to spowodowane wysoką kulturą osobistą POLICJI jednak pomaga mi fakt iż trzymam w ręku tel. komórkowy (rozładowany niestety) i od razu informuję policjantów że nagrywam. Jednak panowie spisują kartkę i co???i nic Odprawiają mnie do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BRAK MI SIŁ NIE MAM KASY ZEBY JECHAĆ DALEJ TAKSÓWKĄ WIEC STWIERDZAM ŻE TO JUZ NIC NIE DA WRACAM DO DOMU!!!!!!!JEDNAK NIE ZOSTAWIĘ TEGO POSZEDŁEM DO TV I DO PRASY KTOŚ MUSI SIE TYM ZAJĄC. POBILI CZŁOWIEKA Z UŚMIECHAMI NA TWARZY Z PEŁNĄ PREMEDYTACJĄ ZAPLANOWALI I UMÓWILI SIĘ FUNKCJONARIUSZE OCHRONY KTÓRZY NA PKP W POZNANIU SĄ PO TO ABY ZAPEWNIĆ NAM BEZPIECZEŃSTWO!!!DWORZEC JEST MONITOROWANY WSZYSCY PŁACIMY PODATKI NA UtRZYMANIE TEGO SPRZĘTU I TYCH LUDZI. ZACZYNAM SIĘ ZASTANAWIAĆ CZY NADAL ŻYJEMY W PRL???CZY OCHRONA TO "ZOMO" TO JEST CHORE NIC TU NIE ZAGRAŁO JAK POWINNO. GDZIE JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ???
injection is ince

Re: SŁUŻBA OCHRONY PKP POBIŁA CZŁOWIEKA!!!

Nowy postprzez anteras » Sobota, 30 lipca 2011, 18:22

Tak zwana ochrona zawsze jest na "posterunku" i gotowa się wykazać wobec słabszych.Mogą wtedy pokazać jacy mocni i potrzebni.Zresztą sprawdz http://yourdeathdate.info/data-a.php
anteras

Powrót do Poznań codziennie