Forum Poznania

Wielka kumulacja w lotto - 35mln do zgarniecia

Tematy dowolne. Rozmowy o wszystkim i niczym.

Wielka kumulacja w lotto - 35mln do zgarniecia

Nowy postprzez michal061 » Piątek, 23 września 2011, 12:09

W najbliższą sobotę wielka kumulacja w Lotto. Grając samemu mamy niewielkie szanse - matematyczna szansa na wygraną to 1 do 14 milionów ;-) Czyli są większe szanse na to, że zginiemy idąc do kolektury niż wygramy ;-)

Ja mam pomysł, aby złożyć się na "system 12" w Lotto. Taki system gwarantuje, że możemy wytypować 12 cyfr i wystarczy trafić tylko 6, aby zgarnąć główną nagrodę - 35 milionów. System kosztuje 2772 zł. Szukam osób, które się złożą na system i potem będą uczestniczyć w podziale wygranej.

Proponuję rozwiązać to tak:
zgłaszacie się mailowo i potwierdzacie gotowość zainwestowania kasy - myślę, że jak się zgłosi 27 osób to każdy zrzuca się po 100 zł - jest to chyba kwota do zaakceptowania. Jak znalazłoby się 54 chętnych to możemy zrzucić się po 50 zł, albo zagrać dwa "systemy 12".

znajoma prowadzi kolekturę - więc rozwiązujemy to tak, że spotykamy się przed kolekturą - tworzymy listę uczestników (może być z serią dowodu - jak chcecie), wysyłamy system i kupon zostaje w kolekturze. Możemy to jakoś rozwiązać, że kupon zostaje w sejfie (jest w kolekturze) i ktoś bierze klucz do sejfu, a koleżanka ma klucz do kolektury. Jakoś na pewno to rozwiążemy.

Na czym polega system 12? Otóż jest on drogi, bo kosztuje 2772 zł, ale wygrane też się mnożą! Czyli typujemy 12 cyfr i wystarczy, że trafimy "trójkę" to już wygrywamy 2016 zł (odpowiednik 84 "trójek) . Jak trafimy "czwórkę" to wygrywamy ok. 9000 zł. (równowartość 224 "trójek" i 28 "czwórek") - wygranie "czwórki" jest więc bardzo realne, gdy typuje się 12 cyfr na 49.

zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: michal061@wp.pl Proszę, aby odpowiadały tylko osoby zainteresowane i poważnie podchodzące do sprawy. Bez żadnych jaj, kawałów. Myślę, że lepiej wydać te 50-100 zł grupowo niż samemu próbować słać Lotto za 30-100 zł. szansa jest spora. A i nagroda do podziału niebotyczna. Pokażmy, że Polacy potrafią się zorganizować i zrobić coś razem!

czekam na zainteresowane osoby
mail: michal061@wp.pl
michal061

Powrót do Dyskusje ogólne i pogawędki na dowolny temat.