Forum Poznania

Zima idzie

Praca, zakupy, szkoła, uczelnia, mieszkanie. Ciekawe wydarzenia codzienne z Poznania.

Zima idzie

Nowy postprzez Beluga » Piątek, 4 listopada 2011, 16:06

Podobno ZDM uciął kasę na odśnieżanie :o no to dopiero będzie jazda bez trzymanki. Zmieniliście już opony? Ja wybieram się w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że zdążę. Jadę do Karlika w Baranowie, był ktoś, nie zedrą ze mnie?
Beluga

Re: Zima idzie

Nowy postprzez Motofun » Poniedziałek, 14 listopada 2011, 15:59

karlik ma akcje jesienno-zimowa więc mają obiżki a opony zmienić trzeba bo zima będzie na pewno mroźna -bo za długo było ciepło ;)
Motofun

Nowy postprzez leokadia » Piątek, 25 listopada 2011, 12:22

Ja też muszę pójść teraz, bo za dwa tygodnie będą duze kolejki.
leokadia

Pochwały: 1

Nowy postprzez administrator » Piątek, 25 listopada 2011, 13:07

Nie wiem jak Karlik ale zdecydowanie ODRADZAM ku przestrodze
Flota Opony Polska s.c.
Świętego Michała 100
61-005 Poznań
512 223 151

opony mają znacznie droższe niż indziej ale zdecydowałem się na nie bo montaż miał być za darmo za zakup niestety TRAGEDIA nie fachowcy a papudroki podczas montażu przednich wogóle nie wyważyli bo jak twierdzili nie trzeba super są nie biją, a tylnie wyważyli po montażu ale za mocno nadwaga 190 gram

skończyła się na poprawce w salonie opon Feu Vert - Centrum Car Service ul. Chartowo 21a za które musiałem dopłacic dodatkowo.

Feu Vert http://www.feuvert.pl/ mogę zdecydowanie POLECIC !!!! za wyważenie 4 koła felgi stalowe zapłaciłem 64 zł. (z tego co się orientuje tyle tez kosztuje wymiana + wyważenie) super miła obsługa dobre maszyny wyważarki poszło sprawnie 20 minut (ale wczesniej trzeba telefonicznie umówić się na wizytę).

Oponki zdecydowałem się na całoroczne Dębica NAVIGATOR 2 jak na razie rewelacja czytajac tez komentarze w internecie ludzie są zadowoleni sprawdzają się również w mieście (wiadomo że nie sa to 100% zimówki typowe) ale podobno ludzie są zakoczeni cena dobra no i koniec problemu z coroczną wymianą i płacenie :) a że jazde głównie odbywam w mieście decyzja padła na całoroczne.
administrator
Administrator

Nowy postprzez kusmierz » Poniedziałek, 28 listopada 2011, 10:50

odsniezanie jest zasra... obowiazkiem ZDM. nie wierze ze jakby prszyszla zima stulecia to by nie odsniezali. srodki na pewno sie znajda.
kusmierz

Nowy postprzez Beluga » Poniedziałek, 28 listopada 2011, 16:07

może i obowiązkiem, ale nie zmienimy faktu, że nasz prezydent obciął koszty utrzymania dróg :shock: Dlatego warto zainwestować w opony, czas ucieka.
Beluga

Nowy postprzez Wiesieknatak » Wtorek, 6 grudnia 2011, 15:38

Ja nie zmieniam bo mam całoroczne, zresztą zimy są teraz coraz słabsze.
Wiesieknatak

Powrót do Poznań codziennie